top of page
  • Foto van schrijverRicky Peters

Live life to the fullest and keep growing

Persoonlijke ontwikkeling heeft mij altijd getriggerd en ik ben van mening dat je eigenlijk nooit uitgeleerd bent. Ondanks dat ik vast zat in de organisatie waar ik werkte, ben ik jaarlijks workshops of trainingen blijven volgen en nam ik iedere 2 tot 3 jaar een coach in de arm om orde op zaken te stellen.


Je steekt altijd wel iets op van een training of workshop. Maar wat ik eigenlijk nog veel belangrijker vind, is de persoon of personen die je ontmoet. De coach of trainer zelf kan echt het verschil maken.


Wanneer ben jij eigenlijk klaar om jezelf te ontwikkelen? Verandering aanbrengen is altijd moeilijk. Ik heb daarom een handig stappenplan voor je gemaakt om te checken of jij er klaar voor bent.


Bewustwording (love this)!

Bewustwording is key. Je stoot jezelf te vaak tegen dezelfde steen en hebt er last van. Je vraagt jezelf af of het ook anders kan. Het antwoord is ALTIJD ja!

Neem je verantwoordelijkheid

Jij bent verantwoordelijk voor jouw toekomst. Anderen de schuld geven kost energie, kijk wat JIJ anders kunt doen of aanpakken.

Sta open voor alles wat mogelijk is

Denken in onmogelijkheden maken het onmogelijk. Jouw positieve energie bepaalt je richting.

Vertraag!

Om goed te onderzoeken wat je nu echt nodig hebt, is rust nodig. Wanneer het oncomfortabel begint te voelen, ben je eigenlijk op de juist weg. Wandelen of yoga kunnen je in deze flow brengen of lekker een dagje naar de sauna.

Stel jezelf een doel

Een doel stellen, betekent focus. Focus zorgt dat afleidingen geen kans krijgen. Voorbeelden hiervan zijn: Ik wil mezelf zelfverzekerder voelen op mijn werk, zodat ik zichtbaarder word. Of ik zoek een betere balans tussen privé en werk of ik wil mijn business een extra boost geven op het gebied van klantbeleving. Je doel zo concreet mogelijk maken helpt je in de zoektocht naar een passende coach of trainer.

Doe research

Het aanbod is reuze en er is een grote variëteit in kwaliteit. Het belangrijkste is dat het goed voelt. Kijk of het aanbod past, of je je herkent en of het je aanspreekt.

Extra tip!

Kijk als laatste naar de prijs. Waarom? Het is een investering in jezelf, hoeveel is het je waard? Welke waarde ken je jezelf toe? Prijs moet niet bepalend zijn voor je ontwikkeling.


Ben jij er klaar voor en wil je meer weten over mijn manier van coachen? Neem gerust contact met me op, je bent van harte welkom!


Hartelijke groet,


Ricky Peters

Z!JN Coaching & Training

60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page