top of page
  • Foto van schrijverRicky Peters

Reset je mind!

Bijgewerkt op: 29 apr. 2020

Heb je dat ook? Iedere keer na zo’n toespraak van Rutte voel ik mij verdrietig en bang.

Gisteren, na het horen van de strengere maatregelen, ben ik niet meer gaan sporten.

Sterker nog, ik ben op de bank geploft en heb zitten mokken. Er spoken vragen door mijn hoofd waar niemand een antwoord op heeft. Ik vind het prettig om te weten hoe alles loopt, maar dit hebben we niet in de hand, behalve dat we het plan van de regering opvolgen en binnen blijven.


Op zo’n avond weet ik wel dat het morgen anders is. Ik kijk dan uit naar de volgende dag, als de storm weer is gaan liggen en ruimte komt. Ik weet voor mezelf hoe ik dat het beste kan doen en deel heel graag mijn ervaring.

Hoe ik mijn mindset heb omgezet?

Ik ben mij bewust van mijn gedachten en gevoelens en aanschouw ze zonder oordeel. Dit laatste is van groot belang. Mijn gedachten en gevoel is niet wie ik ben, angst probeert mijn richting te bepalen. Ik aanschouw alles wat er gebeurt in mijn hoofd en lijf van een afstandje zonder er boos over te worden.


Na eventjes gelezen te hebben, ben ik gisterenavond lekker op tijd naar bed gegaan en viel snel in slaap. Vanochtend was ik heel vroeg wakker en ben in de vrieskou een rondje gaan rennen. Beweging is ontzettend belangrijk om je hoofd leeg te maken, je longen zuurstof te geven en nieuwe energie op te snuiven. Dit kan ook met een rondje wandelen of fietsen uiteraard. Daarna heb ik een douche genomen waarbij ik overgebleven negatieve gevoelen en gedachten door het doucheputje spoel. Zo, dat geeft ruimte!


Zet alles in perspectief. Kijk om je heen en aanschouw hetgeen je ECHT gelukkig maakt. Ondanks dat ik de kids en mijn thuiswerkende man af en toe achter het behang kan plakken, geven ze mij zoveel liefde. Ik ben dankbaar dat iedereen om mij heen gezond is. Ik ben dankbaar voor het dak boven mijn hoofd en voor de lieve mensen om mij heen. Voor het leven in een land waar zoveel mogelijk is op medisch gebied. Voor het feit dat we gewoon naar de winkel kunnen gaan om boodschappen te halen. En vooral dankbaar voor toppers in de zorg die nu met hart en ziel voor ons aan het werk zijn. En weet je, wij kunnen het, ten opzichte van deze mensen, niet maken om ons te laten hangen.

Er is zoveel meer om voor te leven, change you’re mindset!

Hartelijke groet,

Ricky Peters

Z!JN Coaching & Training

46 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page