top of page
  • Foto van schrijverRicky Peters

Shine en sta in je kracht


Wow, na de poll of jij weet wanneer je kunt shinen en in je kracht staat ging ik helemaal los in mijn gedachten. Maar ergens ook de vraag of ikzelf weet wanneer ik shine en in mijn kracht sta? En wat gebeurde er in mijn hoofd? Bescheidenheid trad op!


Ok, ik hoor je maar ik luister niet ;-).


Na vele reflecties en tools die ik gebruikt heb, zag ik dat ik veel leuk vind en ook kan. Mijn wil en gedrevenheid leiden mij hierin. Dat klinkt allemaal fantastisch, maar waar excelleer ik dan in? En wanneer vind ik dat ik ergens in excelleer (en die lat ligt hoog ;-))?

Ik shine als ik kennis kan overdragen op mensen, iemand iets kan leren zoals ik doe in bijvoorbeeld webinars en workshops. Of juist mensen plezier bezorgen met mijn sportlessen. Ik ben van toegevoegde waarde voor de ander, in staat om te verbinden. Mijn gevoeligheid (die ik eerder altijd als last zag) zie ik nu als een groot goed. In mijn coaching voel ik bijvoorbeeld feilloos aan wanneer we op het juiste pad zitten. Niet alleen mijn hoofd, maar ook mijn lichaam reageert. Dan sta ik in mijn kracht!


Wat kun jij doen om dit helder voor jezelf te krijgen?

  1. Check welke activiteiten je doet en wat er gebeurt met je energie. Dit begint al wanneer je opstaat. Hoe is je mood bij het wakker worden? Houd voor jezelf bij wat je doet op een dag en check na iedere activiteit of je dit fijn vindt, het je energie geeft, ertegenaan hikt, of moe erna bent op een schaal van 1-5, waarbij 1 goed is en 5 slecht. Kijk er eens kritisch naar en kijk wat je kunt schrappen.

  2. Wat vind je echt heel leuk? Wat vond je als kind al heel leuk? Waar heb je in het verleden complimenten voor gekregen?

  3. We hebben allemaal een blinde vlek. Naast zelfonderzoek kun je deze vraag ook aan een familielid, vriend en een collega vragen. Het kan helpen om mensen de volgende vragen te stellen: -Wat zijn, volgens jou, mijn kwaliteiten en mijn valkuilen? -Wat zie je mij het liefst doen? -Waar excelleer ik in?

  4. Stel je eigen kernkwadrant op. Een coach kan je hiermee helpen. Dit geeft richting en visie om je ‘ik’ te onderzoeken. Niet alleen je kwaliteit is helder, maar ook je hindernissen, uitdagingen en allergieën worden helder,

Je kwaliteiten kennen is fijn! Het helpt je bij sollicitaties, promoties of een carrière switch. Daarnaast geeft het een boost aan je zelfvertrouwen❤️.

Ook jij hebt kwaliteiten, maar zié je ze ook?

Voor coaching, stuur een bericht, ik begeleid je graag!


Hartelijke groet,

Ricky Peters

Z!JN Coaching & Training

65 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Chloe Janssen
Chloe Janssen
Sep 02, 2020

Ricky heeft mij super goed geholpen! Ze gaf vertrouwen, luisterde goed, stelde de juiste vragen en gaf goed advies.

Ook voelde ze altijd precies aan hoe het met me ging en wat ik nodig had.

Ze is lief, professioneel en heeft echt aandacht voor je!


Bedankt Ricky, voor alles !


Like
bottom of page