top of page
  • Foto van schrijverRicky Peters

Stay positive

Lieve mensen,


Wat een bizarre tijd! Ik merk onrust in mijn hoofd en lijf door het hele Corona gebeuren. Ik denk aan mijn kinderen, familie, maar zeer zeker ook aan mijn eigen gezondheid. Ik val namelijk onder een risicogroep en ben daarom kwetsbaarder. Ondanks dat ik geloof in mijn eigen lijf en mijn immuunsysteem, schieten negatieve gedachten ook af en toe voorbij.


Zoals ik al schrijf overheerst de positiviteit, omdat niemand (inclusief ikzelf) is gebaad bij bangmakerij, ellende en zorgen. Ik zie super mooie initiatieven ontstaan. Een hotel die zijn kamers aanbied aan een ziekenhuis, sportscholen met online lessen en de plaatselijke frituur die gaat bezorgen.


Normaal gesproken zitten we op een rijdende trein, waarbij we netjes bij iedere halte blijven zitten en wachten tot de laatste halte. Nu worden we van de trein gegooid en gedwongen out of the box te denken.


In mijn beleving biedt de vertraging en nood een ideale setting om anders te gaan denken en te ontwikkelen. Is dit makkelijk? Misschien niet, maar aan de andere kant kun je ideeën gaan uitvoeren die al lang op de planning staan. Dit geldt overigens voor zowel zakelijk als persoonlijk vlak. De rust die deze onrustige periode met zich meebrengt geeft mij nieuwe inzichten en wat ik nog het mooiste vind, is dat je ziet dat mensen verbinding zoeken. In plaats van IK, wordt het WIJ. Mensen die een oproep plaatsen om boodschappen te halen voor kwetsbare groepen tot onze oppas die vraagt of ze extra op de kindjes kan letten (zodat ik deze blog kan schrijven ;-)), omdat de scholen dicht zijn.


Ik deel graag een aantal tips om de komende tijd door te komen en positief te blijven.

En als je hulp nodig hebt, ik ben beschikbaar voor online coaching, een manier waarbij we elkaar zien en kunnen spreken.

  • Het zonnetje schijnt en blijft schijnen de komende dagen. Neem wat vitamine D op als je een rondje gaat wandelen in je pauze (of dit nu thuis is of op het werk)!

  • Blijf bewegen! Is je sportschool dicht? Wellicht bieden ze online lessen aan of ga een rondje fietsen/hardlopen/wandelen. Online zijn ook genoeg filmpjes of apps te vinden om in beweging te blijven met je favo sport.

  • Werken met je kids in de buurt? Marthe Renders van Ficino Consultancy en coaching heeft 80 tips op een rijtje gezet. Deze tips vind je hier.

  • Stel een to do lijstje op voor de huishoudelijke klusjes, waarvoor je normaal geen tijd voor hebt/neemt. Doe er 1 per dag, zodat je ook kunt genieten. Streep de klusjes af die je gedaan hebt.

  • Sta of zit iedere dag 10 minuten stil en let bewust op je ademhaling. Denk aan al de dingen/mensen waar je dankbaar voor bent. Bijvoorbeeld dat je gezond bent, dat je dierbaren gezond zijn, dat je een dak boven je hoofd hebt of dat het mooi weer is.

  • Maak nu eindelijk dat fotoalbum af (dit klusje stond waarschijnlijk al 2 jaar op je te wachten), mooie herinneringen geven je een goed gevoel.

  • Wil of kun je niet langs je familie of vrienden? Bel ze of stuur een lief kaartje.

  • Doe iets voor een ander, dit kan zonder fysiek contact.

Heb je angstige of negatieve gedachten? Dit is heel logisch en begrijpelijk. Aanschouw ze. Ze bepalen niet wie je bent. Laat ze langzaam naar de achtergrond verdwijnen. Dit vergt training, maar helpt je om je gedachten beter te reguleren.


Tot slot, ben alert op je naasten en ben voorzichtig, neem geen onnodige risico’s.

Ik zend jullie liefde, stay safe and healthy.Hartelijke groet,


Ricky Peters

Z!JN Coaching & Training

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page