top of page
  • Foto van schrijverRicky Peters

Welkom!

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2020

Graag neem ik jullie mee in mijn verhaal! Waarom? Omdat ik weet hoe inspirerend ik de verhalen van anderen vond toen ik nog niet durfde te kiezen voor mijn passie.

Op mijn 23ste startte ik mijn loopbaan als bankmedewerker. Vol enthousiasme en goede moed startte ik na mijn stage. Dit was overigens ook mijn doel. En zoals met alle doelen die ik mezelf stelde, lukte deze ook. Weliswaar aan het begin van de crisis en als adviseur op kantoor. Ik dacht wel even snel door te kunnen groeien.


Nu 11 jaar later, dit schrijvende, kan ik er wel om lachen. Best naïef en licht arrogant begon mijn loopbaan.


Na het eerste jaar kreeg mijn zelfvertrouwen een enorme deuk, doordat ik blijkbaar niet presteerde zoals in eerste instantie verwacht werd. Mijn matige beoordeling kwam als een complete verrassing... De crisis en krimp van de financiële sector zorgde ervoor dat ik bleef zitten waar ik zat. Alle projecten, opdrachten, rollen die voorbij kwamen pakte ik op, naast het standaard werk . Vaak zorgde dit voor een extra energieboost, waardoor ik met plezier naar het werk ging.


De geboorte van onze zoon Sebb zorgde voor persoonlijke verandering. Ik werd rustiger en stabieler, beter geaard leek het wel. Tevens kreeg ik de diagnose C.O.P.D., in beginstadium. Dit betekent wel dat ik bewust moet leven om klachten zo lang mogelijk uit te stellen. Dit betekent goed voor mezelf zorgen.


Wat betreft werk deed ik wat ik moest doen en zat “vast”. Er was geen uitdaging en mijn werk werd steeds meer uitgekleed. Ik voerde regelmatig gesprekken om zichtbaarder te worden om uiteindelijk door te groeien, maar de vacatures waren schaars. In 2016 rolde ik in een project waar ik als coach en trainer aan de slag mocht. Deze periode heb ik ervaren als de meest leerzame en leukste periode. Ik kreeg erkenning van collega’s in deze rol, wat totaal nieuw voor mij was.


Na de geboorte van onze dochter Jinn ben ik een korte opleiding Coaching voor niet leidinggevenden gaan volgen. Mijn toenmalige trainer Erna van Lingen gaf mij nieuwe inzichten. “Jij moet iets met coaching gaan doen, het zit in je!”. Ik was alleen het vertrouwen in mezelf volledig kwijt geraakt. Ik was niet in staat om zonder oordeel naar mezelf te kijken, een belangrijk moment. Zij adviseerde een coachopleiding te volgen.


Er volgde een reorganisatie, waarbij ik kon opteren voor een vertrekregeling. Na lang wikken en wegen besloot ik gebruik te maken van de regeling. Helaas kreeg ik geen akkoord en moest ik mijn plannen bijstellen. Dit kostte tijd. De energie was weg, ik was leeg, letterlijk op van mijn strijd om erkenning en herkenning bij de bank.


En toen was het 2019! Ik had last van uitstelgedrag, zocht iedere keer redenen om bij de bank te blijven en had weinig vertrouwen in mijzelf om echt knopen door te hakken. Ik dacht in onmogelijkheden en niet in mogelijkheden.


Uiteindelijk kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding Coach Practitioner te volgen, wat een geschenk is het geweest! Ik heb kennis gemaakt met zoveel thema’s, patronen en belemmerende overtuigingen dat ik vast mijn hele leven hiermee gevuld krijg ;-). In deze periode van vertragen en doorvoelen heb ik de kracht gevonden om een knoop door te hakken m.b.t. mijn werk.


Changing moment was het groepsmoment, waarbij we vooruit blikten naar het moment dat we ons diploma in handen hebben. Het daadwerkelijk doorvoelen van de diploma-uitreiking. Ik zag en voelde alleen maar het woordje “kracht” en sprak uit dat ik de kracht wilde om een knoop door te hakken op het gebied van werk.


Nog geen week later lag mijn verzoek bij de leidinggevende om mijn droom na te jagen. Hiervoor moest ik einde contract tekenen en werk ik 2 jaren minder uren.


Ik was altijd bang voor eventuele gevolgen, maar nu heb ik vertrouwen in de toekomst en voel ruimte en vrijheid. De tijd zal leren welke richting mijn pad op gaat. Voor nu in ieder geval coaching en training. Ik gun mijzelf tijd om te ervaren en te ontwikkelen. En weet je, dat is wat coaching is. Bewandel je eigen weg en ontmoet mensen tijdens je reis die je inzichten en bewustwording meegeven zoals Erna en mijn studiegenoten. Hoe je hier vervolgens mee omgaat, dat is aan jou.


Het grootste geheim wat ik heb geleerd is dat alle antwoorden in jezelf verstopt zitten. Het helpt als iemand je die spiegel kan voorhouden, waardoor je het zelf gaat zien en voelen.


Ik ben vooral dankbaar voor alle goede zorg, trainingen, gesprekken en steun van de mensen die ik heb ontmoet op dit stukje van mijn reis. Nieuwsgierig kijk ik naar de toekomst en sta open voor hetgeen mijn pad doorkruist.


Ben ik diegene die jij nu nodig hebt om met jou het gesprek aan te gaan?

Plan een afspraak.Hartelijke groet,


Ricky Peters

Z!JN Coaching & Training

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page